• Plážové volejbalistky strieborné

          • Vo svojom voľnom čase sa športu venujú aj ďalšie dve študentky, Dominika Šikeťová (I.B) a Terézia Čiliaková (I.A). Učaroval im plážový volejbal. A že sú naozaj dobré, potvrdzuje aj ich úspech na Mládežníckych majstrovstvách SR v plážovom volejbale, ktoré sa konali 14.06.2021. V Prešove si zmeralo sily 18 dievčenských dvojíc a Terka s Dominikou si vybojovali striebornú medailu.

            Tešíme sa, že dievčatá dali o sebe vedieť a k víťazstvu im srdečne blahoželáme. Prajeme im veľa ďalších športových úspechov.

        • Šport a súťaže sa znovu vracajú
          • Šport a súťaže sa znovu vracajú

          • Popri štúdiu sa naši študenti zaoberajú rozmanitými mimoškolským aktivitami. Patrí k nim samozrejme aj šport. Venujú sa rôznym športovým disciplínam amatérsky i profesionálne. Súťažia v individuálnych disciplínach alebo sú členmi volejbalových, basketbalových či iných tímov.

            Obdobie mimoriadnej situácie spôsobenej šírením pandémie COVID-19 ovplyvnilo aj šport. Mnohé aktivity boli obmedzené, dokonca sa nemohli realizovať vôbec, zastavili sa súťaže. Preto sa tešíme, že sa k nám šport znovu vracia a naši žiaci sa svojich športových cieľov nevzdali. Naopak, pokračovali v tréningoch a znovu prichádzajú "na scénu". Tešia nás i posledné úspechy, o ktoré sa s nami podelili študentky z III.C triedy.

            Dňa 5.6.2021 sa konala súťaž v spoločenských tancoch v Košiciach. Študentka Ema Kollárová s jej partnerom Martinom Kollárom (tiež našim absolventom) sa zúčastnili tejto súťaže a obsadili 1. miesto v štandardných tancoch v silnej konkurencii. Obaja reprezentujú Tanečno-športový klub Stella v Žiari nad Hronom.

            V ďalšom krajskom meste, v Banskej Bystrici, sa v rovnaký deň konal jubilejný 10. ročník Banskobystrického maratónu – jediného večerného maratónu v strednej Európe. Naša študentka Nina Jakušová na tomto podujatí odbehla svoj 1. polmaratón. S úžasným výkonom 1:56:33 sa umiestnila vo svojej kategórii (18 - 39 rokov) na 25. mieste zo 62 žien. „Na polmaratón som sa pripravovala skoro 4 mesiace. Bola to príprava, ktorá ma veľa naučila. Nebola to vždy prechádzka ružovou záhradou a musela som sa vysporiadať s množstvom prekážok. Od demotivácie, zlého počasia až po bolesti nôh a chrbta. Mala som však okolo seba ľudí, ktorí ma vždy podporovali a pomáhali mi v mnohých smeroch. Chcela som polmaratón odbehnúť pod 2 hodiny. Bol to môj sen a cieľ, ktorý sa mi dokonca podaril prekonať o cca 3 minúty. Prispela k tomu určite úžasná atmosféra, skvelá trať, rodina, ktorá ma povzbudzovala a v neposlednom rade aj moje psychické nastavenie v tej chvíli. Keď som dobehla do cieľa, zaplavilo ma obrovské šťastie. Bola som dojatá a hrdá na seba aj na ocina, ktorý tesne predo mnou dobehol svoj 1. maratón. On bol a stále je mojim vzorom aj veľkou podporou. Verím, že to nebol môj posledný polmaratón a že ich zabehnem ešte veľmi veľa,“ podelila sa s nami o svoje pocity Nina.

            Z úspechu Emy i Niny sa tešíme. Veríme, že budú i naďalej úspešné ako doteraz.   

            Dúfame, že aj ďalší študenti sa s nami podelia so svojimi športovými úspechmi. Rovnako nás potešia informácie o úspechoch v umeleckej sfére, aktivitách v dobrovoľníctve či venovaní sa iným netradičným koníčkom. Fotografie i krátky článok môžete posielať na maria.wagnerova@gymzh.sk.

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Šport a súťaže sa znovu vracajú.

        • Rozlúčka s maturantami
          • Rozlúčka s maturantami

          • Tohtoroční štvrtáci prešli ťažkým obdobím. Pandémia ich ukrátila o najkrajšie chvíle študentského života. Takmer rok sa nemohli zúčastňovať na prezenčnom vyučovaní, nie všetci stihli natočiť únos triednej knihy, prišli o stužkové slávnosti, neprežili „veľké maturitné skúšanie“. Práve preto sa naša škola snažila vynahradiť im stratené aspoň nejakým spôsobom. Napomohla tomu zmenená pandemická situácia.  Od 24. mája sa náš okres presunul do oranžovej zóny, to otvorilo cestu aspoň malým slávnostným okamihom.

            K nim patrilo slávnostné odovzdávanie maturitných vysvedčení v kaštieli. Vo vynovenej biskupskej sále sa hneď v pondelok 24. mája stretli študenti IV.B a oktávy. Odznel slávnostný príhovor pani riaditeľky k maturantom, poďakovania študentov vyučujúcim a rodičom, aj rozlúčkové slová triednych učiteliek, Mgr. Adely Stajníkovej a Mgr. Zuzany Kohútovej.

            Riaditeľka školy, Ing. Dana Paálová, dostala zelenú šerpu, dekorovala triedne učiteľky a tie potom odovzdali posledné vysvedčenia svojim triedam aj odmeny a poďakovania  tým najúspešnejším z radov študentov.  Nasledovalo fotenie uprostred nádhernej biskupskej sály aj pod povestným platanom na nádovorí kaštieľa.  

            Čerství maturanti sa potom vybrali na pochod mestom. Sprevádzali ho spevom, trúbkami, saxofónom. Okoloidúci im štedro prispievali „do klobúka“. Bol to závan normálneho sveta. Svieži a veselý.

            Popoludní sa štvrtáci a oktáva stretli na tradičnom volejbalovom turnaji Profáci vs. maturanti, zašportovali si, spoločne posedeli aj fandili hokeju.

            IV.A si v nasledujúci deň, 25. mája, pripravila rozlúčkové posedenie v prednáškovej sále gymnázia, spojené so stužkovaním a odovzdávaním maturitných vysvedčení.

            Potom ostalo už  len odovzdať učebnice, podpísať protokoly a študentský život gymnazistov sa pre tento ročník skončil.

            Milí absolventi, veríme, že aj ťažké pandemické chvíle vás zocelili. Prajeme vám všetci, učitelia aj mladší spolužiaci, veľa úspechov v prijímacom pokračovaní a šťastný štart na vytúžených vysokých školách.

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Rozlúčka s maturantami.