• Prípravný kurz na PS - pokračujeme
          • Prípravný kurz na PS - pokračujeme

          • Milí deviataci!

            Pokračujeme v prípravných kurzoch pre prijímacie skúšky na štvorročné štúdium

            • 4. 4. 2022 od 14:30 - slovenský jazyk,
            • 5. 4. 2022 od 14:30 - matematika.

            Tešíme sa na ďalšie stretnutie.

        • Medaila z Majstrovstiev SR do 21 rokov v stolnom tenise
          • Medaila z Majstrovstiev SR do 21 rokov v stolnom tenise

          • Linda Majerčíková, študentka prvého ročníka nášho gymnázia, sa vo svojom voľnom čase venuje stolnému tenisu. Je hráčkou stolnotenisového klubu MŠK Žiar nad Hronom a v uplynulých dňoch sa zúčastnila na Majstrovstvách SR do 21 rokov, kde si svojím kvalitným výkonom vybojovala bronzovú medailu.

            Linde srdečne blahoželáme a želáme jej veľa ďalších športových úspechov.

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Medaila z Majstrovstiev SR do 21 rokov v stolnom tenise.

        • Prípravný kurz pre prijímacie skúšky – osemročné štúdium
          • Prípravný kurz pre prijímacie skúšky – osemročné štúdium

          • Aktualizácia!

            V tomto týždni sa z organizačných dôvodov uskutoční v pondelok stretnutie z matematiky, v stredu začne kurz zo slovenského jazyka.

            Milí piataci!

            V spolupráci so Žiarskym gymnaziálnym neinvestičným fondom ponúkame prípravné kurzy pre uchádzačov o štúdium na osemročnom gymnáziu. Prvé stretnutia sa uskutočnia nasledovne:

            • matematika – 28. marec 2022 (pondelok) o 14.00,
            • slovenský jazyk – 30. marec 2022 (streda) o 14.00.

            Kurzy v oboch predmetoch sú pripravené v rozsahu 5 stretnutí po 2 vyučovacie hodiny. Poplatok za kurz z jedného predmetu je 15 EUR (t.j. 1,50 EUR za 1 vyučovaciu hodinu). V cene kurzu sú zahrnuté aj nácvičné testy, ktoré si vyskúšate na poslednom stretnutí.

            Poplatok za kurz sa hradí na prvom stretnutí.

            Prihlásiť sa môžete vyplnením dotazníka na linku https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=7zXaVR8f0kOnJViph_To9dobkzfv-rpJtKcsK_VB8rpUNTJFVkc2Qkk4OEdGTEZTVU1YWVFQRElaQS4u

            Tešíme sa na Vás!

        • Prípravné kurzy pre deviatakov
          • Prípravné kurzy pre deviatakov

          • V tomto týždni ďalej pokračujú prípravné kurzy na prijímacie skúšky:

            • slovenský jazyk - dnes, 21.3.2022 o 14.30,
            • matematika - zajtra, 22.3.2022 o 14.30.

            Tešíme sa na stretnutie!

        • Lyžiarsky na Krahuliach
          • Lyžiarsky na Krahuliach

          • My, žiaci Kvarty, sme strávili spolu s Terciou v dňoch 1.2.2022 až 9.2.2022 (kvôli prázdninám, víkendu a neštastnému výpadku prúdu na zjazdovke) 5-dňový dochádzkový lyžiarsky výcvik na Krahuliach.

            Každý deň nás do našej destinácie vyniesol autobus, profesori nám rozdali ski passy, obliekli sme si výstroj a mali čas sa vylyžovať do 11:30, teda času obeda. Po obede sme lyžovali do 14-tej, presunuli sa a o 14:30 sme boli znova na školskom dvore. Vo štvrtok 3.2. však na Krahuliach nastal už spomínaný výpadok prúdu, a kedže nefungovali vleky, na jeden deň sme sa vrátili ku klasickému školskému vyučovaniu. Teda na to, aby sme si poriadne oddýchli, sme mali až 4 dni a plní síl sme sa vrátili na svah v pondelok.

            Veľká vďaka za pomoc, ochotu a dozor patrí pani profesorkám Štefancovej a Snopkovej, a taktiež aj pánom profesorom Nagyovi a Fabovi. Aj keď nám počasie občas neprialo, lyžiarsky sme si veľmi užili, utužili sme si vzťahy, a to nie len triedy samostatne, ale aj navzájom. Sme šťastní, že sa nám aj napriek tejto náročnej situácii naskytla možnosť zúčastniť sa. Ďakujeme! 

            Kvarta

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Lyžiarsky na Krahuliach.

            Video z lyžiarskeho, ktoré pripravili žiaci Kvarty.

        • Pomoc Ukrajine
          • Pomoc Ukrajine

          • Už tri týždne so študentmi sledujeme pohnuté dejiny na území Ukrajiny. Najprv sa téme venovali iba tretiaci na seminári z dejepisu. Spoločne sme začali chystať informačné panely o dejinách tohto štátu v XX. storočí. Kým sme stihli vyvesiť na chodbe prvé informácie, Ukrajina bola napadnutá z ruských území.

            Gymnazistov  vojna u susedov prekvapila. Preto sme na hodinách dejepisu v piatok, 25.februára, chystali posolstvá mieru - odkazy rovesníkom na Ukrajinu, želania pokoja, síl, bezpečia. Kreslili a vešali sme holubice s ratolesťou, rozprávali sa o ich symbolike.

            V nedeľu, 27. februára, sme sa ako škola rozhodli pridať k humanitárnej zbierke, ktorú organizovalo komunitné centrum BÚDA. To už na slovenských hraniciach stáli prví utečenci.

            Aktivisti z BÚDY chystali okrem zbierky potravín, liečiv, zdravotníckeho materiálu a šatstva aj tzv. uvítacie balíčky: tašky nápomocné v prvých okamihoch, pri usádzaní sa v dočasnej vlasti.

            Pondelok bol rušný. Bolo treba prichystať pokladničky, hlásenie do školského rozhlasu, nájsť dobrovoľníkov na zbieranie financií, rozmnožiť zoznamy potrebných vecí. O 10:00 sa zbierka rozbehla. V krátkom čase sa podarilo zozbierať 513 eur. 

            Ďalšia skupina študentov prešla žiarske obchody a nakúpila v nich podľa zoznamu veci do balíčkov pre teenagerov (deky, vankúšiky, mikiny, ponožky- papuče, toaletné potreby, sladkosti, písacie potreby, bloky, spoločenské hry...). Predmety zabalili do tašiek, spísali ich zoznam. Podarilo sa naplniť osem tašiek s pomocou.

            Poobede sa žiaci pridali ako dobrovoľníci do triedenia pri humanitárnej zbierke priamo v komunitnom centre BÚDA. Od 16:30 takmer do 20:00 sa svižne zvŕtali, triedili, balili, nosili, nakladali.

            Naša pomoc sa nekončí, aj 1.marca sme priniesli teenagerské balíčky a hygienické potreby do BÚDY, potrebné predmety - podľa aktuálnych požiadaviek,  zbierame a triedime aj naďalej, už v priestoroch školy. Prváci pripravili nástenku, na ktorej sa žiaci dozvedia, kto v rámci mesta robí humanitárnu zbierku, čo a ako zabalené je možné na ňu doniesť. Nástenku priebežne upravujeme.

            Ako motivácia pridať sa  k humanitárnej pomoci slúžia fotografie z prvej zbierky v BÚDE. Sú obrazom ľudskej dobroty.

            Zuzana Kohútová

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Pomoc Ukrajine.