• Prípravný kurz pre deviatakov
          • Prípravný kurz pre deviatakov

          • Milí deviataci!

            Aj v tomto školskom roku sme pre Vás v spolupráci so Žiarskym gymnaziálnym neijvestičným fondom pripravili Intenzívny prípravný kurz z matematiky a slovenského jazyka zameraný na prípravu žiakov 9. ročníka ZŠ na prijímacie skúšky, ktoré sa konajú v školskom roku 2019/2020.

            Stretnutia budú prebiehať vždy v utorok v dĺžke 3 vyučovacích hodín, striedavo matematika a slovenský jazyk. Začíname 11. 2. 2020 o 14.30 hod. s matematikou. O týždeň - 18. 2. 2020 - sa budeme venovať slovenskému jazyku.

            Viac informácií v priloženom oznámení. Nájdete tu aj vzorové testové úlohy zo slovenského jazyka a z matematiky.

          • Deň otvorených dverí - osemročné štúdium

          • Srdečne pozývame žiakov 5. ročníkov ZŠ a ich rodičov na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční v utorok 3. marca 2020.

            Aktivity začíname o 15.00 hod. v prednáškovej učebni. Poskytneme Vám informácie o štúdiu a o priebehu prijímacieho konania. Nebudú chýbať prezentácie o živote školy, prehliadka budovy, ukážky z vyučovania v odborných učebniach fyziky, biológie, chémie a informatiky. Predstavíme Vám možnosti štúdia cudzích jazykov.

            Tešíme sa na stretnutie s Vami!

        • Lyžiarsky kurz v Lučivnej
          • Lyžiarsky kurz v Lučivnej

          • I. A a I. B už majú za sebou lyžiarsky kurz, ktorý sa uskutočnil od 13. do 17. januára 2020. Na kurz ich sprevádzali triedne profesorky Mgr. Ingrid Panáková, Ing. Dana Matušková a vyučujúca telesnej výchovy Mgr. Zdena Štefancová.

            O zážitkoch nám napísala Viktória Hrmová, študentka z I. A.

            „Na svahoch v lyžiarskom stredisku Lučivná sme mali snehu akurát. Pod vedením pánov inštruktorov a Mgr. Štefancovej sme sa postupne zlepšovali. Vyrástli z nás lyžiarske a snowbordové hviezdy. Po malých zraneniach nás ošetrila slečna zdravotníčka Dominika. V stredu po doobednom lyžovaní sme strávili poobedie v Aqua Relaxe v Dolnom Kubíne. Viacerí sme si užili masáže či iné vodné atrakcie. Vo štvrtok sme získali ďalšiu novú skúsenosť, súťažili sme v slalome. Pre víťazov boli pripravené odmeny, ale nakoľko sme všetci slalom úspešne zvládli, odmenení sme boli všetci.

            Chceli by sme sa poďakovať našim skvelým pani profesorkám a samozrejme všetkým, ktorí sa podieľali na našom lyžiarskom kurze.“ 🎿🗽❄

            Do galérie Pozdrav z lyžiarskeho boli pridané fotografie.

          • Športový spravodaj

          • Napriek tomu, že sme sa regionálneho kola vo futsale zúčastnili v značne redukovanej zostave, bez problémov sme zvíťazili v oboch zápasoch. V prvom zápase sme porazili SOŠ Žarnovica 9:4 a v druhom domáce mužstvo SPŠ Mikovíniho B. Štiavnica 5:1. Chlapci obsadili 1. miesto a postúpili medzi 6 najlepších mužstiev v kraji.

            Reprezentovali: Bahna, Čierťaský, Bahno, Harach, Prcúch a Nikolas Urblík. 🥇⚽️👍

            Mgr. Vladimír Fabo

            Do galérie Športový spravodaj boli pridané fotografie.

          • Športový spravodaj

          • Basketbalisti nášho gymnázia suverénne vyhrali regionálne kolo v basketbale chlapcov stredných škôl a postupujú do krajského kola v Lučenci. Vďaka za vzornú reprezentáciu našej školy patrí študentom: Babiak Jakub, Balogh Boris, Ďurica Patrik, Grochal Marek, Holic Martin, Király Pavel, Novák Marek, Švec Jakub, Truben Richard.

                                          Mgr. Norbert Nagy

            Do galérie Športový spravodaj boli pridané fotografie.

        • Gymnaziálna volejbalová liga
          • Gymnaziálna volejbalová liga

          • Prinášame Vám výsledky Gymnaziálnej volejbalovej ligy po 2. kole. Bolo zatiaľ odohratých 6 zápasov s nasledovným skóre:

            IV.A : IV.B    1:2 /15:9, 4:15, 3:10/

            IV.A : III.B    0:2 /12:15, 16:18/

            IV.B : III.B    2:0 /15:12, 15:1/

              I.B : I.C      0:2 /6:15, 6:15/

              I.B : II.A     1:2 /6:15, 15:3, 1:10/

              I.C : II.A     1:2 /14:16, 17:15, 9:10/

            Priebežné poradie sa nachádza v tabuľke.

            Systém súťaže: Súťaže sa zúčastňujú prihlásené zmiešané tímy z jednotlivých tried a profesori. Hrá sa dlhodobo systémom každý s každým, v telocvični gymnázia v pondelok od 14.15 podľa rozpisu zápasov. O poradí v lige rozhoduje počet bodov /každý vyhratý set je jeden bod/. Pri rovnosti bodov rozhoduje o poradí vzájomný zápas, pomer setov alebo pomer bodov. Finálový turnaj sa odohrá 8.4.2020 systémom 1:4, 2:3, zápas o 3. miesto a finále.

            Pravidlá súťaže: hrá sa podľa ofic. pravidiel, ale na dva víťazné sety do 15 /rozdiel 2 lôpt/, tiebreak sa hrá do 10. 

             Víťaz ligy získa putovný pohár a zaujímavý jednodňový školský výlet.    

        • Športový spravodaj
          • Športový spravodaj

          • Naše florbalistky vyhrali okresné kolo a postupujú na región!

            V konkurencii 9 základných škôl z celého okresu sa podaril našim študentkám z Kvarty a Tercie skvelý úspech. Po dvoch víťazstvách v skupine so Štvorkou a kremnickou ZŠ na Angyalovej ul. dokázali vyhrať aj finálovú skupinu, keď porazili aj druhú kremnickú školu na ul.P.Križku a nakoniec aj ZŠ v Hliníku nad Hronom. Dievčatá podali vo všetkých zápasoch veľmi nadšený a bojovný výkon, za ich vzornú reprezentáciu školy im patrí obrovská pochvala! 

                                                    Mgr. Norbert Nagy

            Našu školu na okresnom kole vo florbale na IV. ZŠ v Žiari nad Hronom reprezentovali: Emma Kinková, Veronika Kmeťová, Viktória Malíková, Mia Marčišinová, Karolína Pellizzolová, Hana Pittnerová, Alexandra Schveigert, Patrícia Urblíková a Ema Vlkovičová.

            Do galérie Športové súťaže boli pridané fotografie.

        • Volejbalová liga štartuje!
          • Volejbalová liga štartuje!

          • Už v pondelok 13.januára v telocvični nášho gymnázia štartuje o 14.15 hod. súbojmi medzi triedami IV.A, IV.B a III.B svoj prvý ročník Gymnaziálna volejbalová liga 2019/2020.
            Do súťaže sa prihlásilo až 9 tried našej školy a zaujímavosťou je, že desiatym účastníkom tejto dlhodobej súťaže bude tím PROFESORI.
            Súťaž sa hrá dlhodobo systémom každý s každým v telocvični gymnázia vždy pondelok od 14.15 podľa rozpisu zápasov. Finálový turnaj za účasti najlepších štyroch tímov po dlhodobej časti sa odohrá počas vyučovania v stredu 8. apríla pred Veľkonočnými prázdninami. Zápasy sa hrajú na dva víťazné sety do 15 /rozdiel 2 lôpt/, tiebreak sa hrá do 15. O poradí v lige rozhoduje počet bodov /každý vyhratý set je jeden bod/. Pri rovnosti bodov rozhoduje o poradí vzájomný zápas, pomer setov alebo pomer bodov. Finálový turnaj sa hrá systémom 1-4, 2-3, zápas o 3.m a Finále.

            Víťaz ligy získa putovný pohár a zaujímavý školský výlet pre celú svoju triedu :-)

            Športu zdar!

          • Stolný tenis s postupom

          • Posledným športovým podujatím v roku 2019 bol stolný tenis. Okresné kolo žiakov ZŠ a SŠ v stolnom tenise sa uskutočnilo v Kremnici. Dievčatá v zložení Viktória Kubáňová a Kristína Tesáková obsadili 1. miesto s postupom na krajské kolo. Chlapci Martin Ďurana, Marek Kukučka a Urblík Nikolas v silnej konkurencii obsadili 2. miesto. Žiakov v kategórii ZŠ zastupovali Urban Stajník, David Truben, Daniel Štroffek a Quang Huy Dang.

            Ďakujeme všetkým za reprezentáciu školy a dievčatám držíme palce v ďalšom kole.

            Do galérie Stolný tenis boli pridané fotografie.